Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 6 dan Kunci Jawabannya

3 min read

Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 6 dan Kunci Jawabannya

Soal Bahasa Inggris Kelas 6 – Bahasa Inggris adalah salah satu mata pelajaran yang penting untuk dipelajari. Oleh karena itu, bagi Anda yang masih duduk di kelas 6 ada baiknya untuk mempelajari latihan soal bahasa Inggris kelas 6. Terlebih, nantinya jika ujian nasional telah tiba tentu bahasa Inggris adalah mata pelajaran yang diujikan.

Contoh Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 6

Agar mendapatkan hasil ujian yang memuaskan, sangat penting untuk latihan soal bahasa Inggris kelas 6. Pelajarilah latihan soal tersebut beserta kunci jawabannya agar mengetahui manakah soal yang dikerjakan dengan benar dan manakah soal yang perlu dilakukan evaluasi.

Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 6 dan Kunci Jawabannya

Tidak perlu khawatir, karena di bawah ini merupakan contoh soal bahasa Inggris kelas 6 yang bisa Anda pelajari lebih lanjut:

1. A : what do you want to eat?

   B : …………..

a. Ice cream         b.Milk
c. Pizza                  d. Juice

Jawaban : c

2. My mom ……………. a cake

a. Makes        b. Make
c. Made          d. Made by

Jawaban : a

3. Anton : what do you wat to drink?

    Budi : ……………….

a. Orange           b. Milk
c. Pizza                d. Rice

Jawaban : b

4. Anis : what do you want to eat?

Bintang : ………….

a. Ice cream         b. Milk
c. Pizza                  d. Juice

Jawaban : b

5. ……you have a new house?

a. are       b. is
c. do          d. does

Jawaban : c

6. ………… you open the door please?

a. is             b. are
c. could       d. was

Jawaban : c

7. They love……

a. me      b. them
c. we       d. her

Jawaban : a

8. We brush the teeth with ………..

a. pasta               b. alcohol
c. Toothpaste     d. sand

Jawaban : c

9. Mother cooks in the……..

a. kitchen        b. living room
c. bathroom    d. bedroom

Jawaban : a

10. My father………one car

a. has            b. have
c. had            d. had been

  Pengertian Analisis, Fungsi, dan Jenis-jenisnya

Jawaban : a

Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 6 dan Kunci Jawabannya

11.  ”marbles” means……….

a. kecap         b. mainan
c. kelereng     d. kelereng-kelereng

Jawaban : d

12.  …….. you make me a birthday cake?

a. can          b. is
c. are          d. have

Jawaban : a

13. I love……..dad

a. my         b. me
c. I             d. mine

Jawaban : a

14. Aris : what do you have?

Intan : I…..a cup of coffee

a. have        b. has
c. can           d. may

Jawaban : a

15. Mother is…….

a. ayah        b. ibu
c. kakak      d. adik

Jawaban : b

16.  I am a vegetable, I have purple color, people like me so much, I am…….

a. egg               b. carrot
c. cabbage       d. egg-plant

Jawaban : d

 17. I sleep in the………..

a. bedroom      b. bathroom
c. Living room   d.kitchen

Jawaban : a

18. It is a junk food?

a. pizza             b. pempek
c. mendoan      d. mie ayam

Jawaban : a

19. We talk with……

a. eet      b. mouth
c. teeth    d. head

Jawaban : b

20. I am a fruit, I have a thorn, many people like me, I am a………

a. durian        b. papaya
c. orange        d. watermelon

Jawaban : a

21. I have seven marbles, Diana has three marbles, we have…..

a. Ten marbles         b. twenty marbles
c. fifteen marbles     d. twenty one marbles

Jawaban : a

22. A……works in the school

a. fisherman     b. teacher
c. chef                d. singer

Jawaban : b

23. This vegetable is hot, don’t eat too much you will get stomach, it is…..

a. chilly              b. cabbage
c. egg-plant      d. chicory

Jawaban : a

24. A ..…works in the restaurant
a. Fisherman            c. Teacher
b. Waiters                 d. Seller

Jawaban : b

25. “Cook” means.…
a. Makan             c. Memasak
b. Minum            d. Membaca

Jawaban : c

Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 6 dan Kunci Jawabannya

26. In this place you can eat and drink with your friends
a. Canteen           c. Toilet
b. Library               d. School

Jawaban : a

27. Mother … a cup of  tea every morning
a. Drink                   c. Eat
b. Drinks                 d. Eats

Jawaban : b

28. There are fruits and vegetables in the ….
a. Fruit juice          c. Fruit salad
b. Fruity                d. Fruit stall

Jawaban : c

29. I’am vegetable. My colour is orange. I’am very good for your eyes. I am a ….
a. Pumpkin         c. Eggplant
b. Chily                d. Carrot

Jawaban : d

30. …. Contents of vitamin C
a. Pineapple             c. Avocado
b. Orange                 d. Apple

Jawaban : b

31. People can order some food in the .…
a. Canteen    c. Yard
b. Stall          d. Mosque

Jawaban : a

32. This vegetable is hot. “Don’t eat too much!” you will get a stomachache
a. Pumpkin         c. Eggplant
b. Chilly                d. Carrot

Jawaban : b

33. Azmi    : What do you like to….?
Sindy    :  A glass of milk please
a. Drink       c. Read
b. Drinks    d. Reads

Jawaban : a

34. Father…a newspaper in the living room
a. Drink      c. Read
b. Drinks    d. Reads

Jawaban : d

35. There … six mangoes on the table
a. Are                      c. Have
b. Is                         d. Has

Jawaban : a

36. Is burger kind of food?
a. Yes, they are    c. Yes, it is
b. No, it is not       d. No, it is

Jawaban : c

37. It is good for our skin (kulit) because it contents Vitamine E
a. Pineapple     c. Avocado
b. Orange        d. Apple

Jawaban : c

38. My sister eats fried rice every morning. “Fried rice” means ….
a. Nasi goreng       c. Nasi uduk
b. Ayam goreng    d. Nasi

Jawaban : a

39. Aini has seven marbles, Cindy has three marbles. They have … marbles.
a. eleven             c. ten
b. nine                 d. twelve

Jawaban: c

40. Need-popeye-and olive-spinach
a. And Olive Popeye need spinach
b. Popeye need spinach and Olive
c. Spinach need Popeye and Olive
d. Popeye and Olive need spinach

  Pengertian Semiotika: Komponen dan Jenis-Jenisnya

41. It is a fruit. It is sour (asam). It`s leaf likes a sword (pedang). It is a .…
a. Pineapple    c. Mango
b. Durian         d. Banana

Jawaban : a

42. Dinda    : What would you like to eat?
Ari    : I would like a plate of ….
a. Juice                  c. Fried rice
b. Water                d. Ice cream

Jawaban : c

43. This is a traditional food from Lampung
a. Rujak                  c. Empek-empek
b. Rendang             d. Seruit

Jawaban : c

44. Indonesian people always … mineral water after meal
a. Cook        c. Eat
b. Drink      d. Read

Jawaban : b

45. I am… I want to buy some food at the canteen
a. Eat        c. Cook
b. Drink    d. Hungry

Jawaban : d

Itulah beberapa contoh latihan soal bahasa Inggris kelas 6 yang bisa Anda pelajari. Pastikan untuk menjawabnya dengan benar dan teliti sehingga jawaban yang dipilih adalah benar. Jangan lupa juga untuk selalu berlatih bahasa Inggris demi mendapatkan nilai memuaskan.