Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

3 min read

Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 – Bahasa Inggris merupakan salah satu pelajaran yang disukai banyak orang. Oleh karena itu, sangat penting untuk berlatih mengerjakan soal bahasa Inggris. Bagi Anda yang masih duduk di kelas 7 semester 2 maka cobalah untuk mencari kumpulan soal bahasa Inggris kelas 7 semester 2.

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

Berlatih mengerjakan soal merupakan salah satu upaya yang bisa dilakukan untuk meningkatkan kemampuan bahasa Inggris. Anda bisa mencari tahu kumpulan soal sesuai dengan kelas dan semesternya. Di bawah ini beberapa contoh soal bahasa Inggris kelas 7 semester 2 yang bisa digunakan untuk berlatih:

1. Andin : Can I borrow your book?
Ranti : Sure, here it is.
Andin : Thanks
Ranti : …

a. Don’t mention it
b. I am sorry
c. Thank you
d. It is ok

Jawaban : a

2. Teacher : Hani, did you break the vase?
Hani : Yes, Ma’am. I am very sorry.
Teacher : …

a. I am sorry, too
b. You are welcome
c. Don’t mention it
d. That is all right

Jawaban : d

3. Mother : Intan, open the door please!
Intan : …

a. Thank you, Mom
b. Ok, Mom
c. I am sorry, Mom
d. Don’t mention it

Jawaban : b

Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

4. Santi : Do you like sport?
Dina : …

Santi : What kind of sport do you like?
Dina : I am like playing tennis.
a. Yes, I am
b. No, I don’t
c. Yes, I don’t
d. No, I can’t stand it

Jawaban : a

5. James : What do you think about my new home?
Dennis : … it looks so great!

a. I know
b. I think
c. I think it’s very good idea
d. It’s good

Jawaban : b

Milk 1 litre
Flour ½ kg
Egg ½ kg
Vanilla Extract 1 bottle

  Proses Perkembangbiakan Tumbuhan Vegetatif dan Generatif

Butter 1 kg
Sugar ½ kg

6. What kind of text is it?
a. A food label
b. A short message
c. An advertisement
d. A shopping list

Jawaban : d

7. How much flour does the writer want to buy?
a. One kilogram
b. A half kilogram
c. Two kilograms
d. One litre

Jawaban : b

8. Which shop does the writer not to go?
a. A bakery
b. A grocery
c. A market
d. A supermarket

Jawaban : a

9. From the text above, we know that the writer probably wants to cook …
a. Fruit salad
b. Chicken soup
c. Chicken fried
d. Pancake 

Jawaban : d

10. We buy cake and bread at …
a. Bakery
b. Florist
c. Bookstore
d. Fruit stall

Jawaban : a

Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

11. Shop Assistant : … ?
Kennedy: Yes, I need an encyclopedia and a dictionary.

a. Do you help me?
b. Can I help you?
c. What can you do for me?
d. Can you help me?
Jawaban : b

12. I’m very thirsty. I need … of water.
 a. a plate of
 b. a bowl of
 c. a bottle of
 d. a piece of

Jawaban : c

13. Jack : How do you feel about this food?
Anne : It is very tasty. I like this food.
Alex : I agree with you.
From the dialogue we know that ……….

a. Jack dislike the food
b. Anne doesn’t like food
c. Anne hate the food
d. Anne and Alex likes the food

Jawbaan : d

14. Mother has … fried rice for eat.
a. a plate of
b. a glass of
c. a bottle of
d. a cup of
Jawaban : a

15. I have a lot of….
 a. moneys
 b. monies
 c. a money
 d. money

Jawaban : d

16. I have … pen in my bag.
  a. a
  b. an
  c. some
  d. any

Jawaban : a

17. There are three … in the classroom.
a. box
b. boxs
c. boxes
d. boxies
Jawaban : c

18. There are five students in the classroom.
………. Sinta, Dinda, Rini, Alya and Dania.

a. She is
b. He is
c. I am
d. They are
Jawaban : d

19. Dika : Do you need any help Dad?
Dad : Yes, please. I can’t find my glasses.
The underlined words express?

a. Preference
b. Apology
c. Offering help
d. Asking opinion

Jawaban : c

20. Mr. Anto is a teacher.
……. a kind man.

 a. She is
 b. He is
 c. We are
 d. They are
Jawaban : b

21. …… thirty five students in my classroom.
a. There are
b. There is
c. That is
d. This is
Jawaban : a

22. My mother has two….
 a. baby
b. babys
c. babyes
d. babies

Jawaban : d

23. Dinda : Where did you go? I couldn’t find you.
Rita : I’m sorry, I went home to put our pictures ….. the wall

a. Above
b. On
c. In
d. At

Jawaban : b

24. Indah : I had two pounds …….. my pocket
Riri : Poor you. Then, should I treat you for this time?

a. In
b. At
c. On
d. Below
Jawban : a

Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2

25. There are pencil, pen, eraser and sharpener in the ….
 a. pencil case
 b. kitchen
 c. living room
 d. bedroom

Jawaban : a

26. The students are sitting on the ….
a. canteen
b. bedroom
c. chair
d. toilet
Jawaban : c

27. Mira : It’s very hot here. ……………?
Lisa : Sure, No problem.
a. May I leave now?
b. Would you mind if I turn on the fan?
c. Would you turn off the fan?
d. Could you close the door?

Jawaban : b

28. Ani : Hi Amar! Do you know where my father is?
Amar : He’s ………. The theatre

a. Under
b. At
c. In
d. On
Jawaban : b

29. Students can borrow the books in the ….
a. hotel
b. library
c. canteen
d. home

Jawaban : b

30. There are tomato and chili trees in the …..
a. school
b. dining room
c. bathroom
d. garden
Jawaban : d

31. This is a …… It comes from Africa. It has black and white stripes.
It has four legs and long tail. It eats grass.

a. cat
b. chicken
c. zebra
d. goat
Jawaban : c

Itulah beberapa contoh soal bahasa Inggris kelas 7 semester 2 yang bisa Anda ketahui. Supaya kemampuan bahasa Inggris terus meningkat maka ada baiknya untuk memperbanyak latihan soal kemudian melakukan evaluasi seperti beberapa soal bahasa Inggris kelas 7 semester 2.

  DASAR DARI MEDIA PEMBELAJARAN